L’halitosi és la definició científica de mal alè. Pot tenir moltes causes i és comú que la persona afectada no ho percebi.
Anàlisis i detecció
Per analitzar l’origen del mal d’alè utilitzarem la classificació de Miyazaki:
- Halitosi fisiològica: es produeix per aliments com l’all o el peix, disminució de la saliva, mala higiene oral, etc.
- Halitosi patològica oral: es produeix per malalties de la boca o aquelles que disminueixen el flux de saliva, càries, malalties de les genives, etc.
- Halitosi patològica extra oral: té origen en la respiració, els pulmons, el sistema digestiu, etc. Per exemple diabetis, càncer, cirrosi o acidesa.
- Halitosi psicològica: la mala olor no és percebut per tercers i pot desenvolupar un trastorn obsessiu.
L’halitosi s’estudia i es tracta. Una visita a l’odontòleg analitzarà la seva durada, el consum d’alcohol, tabac, medicació, dieta, malalties, alteracions otorrino-laringòlogues i hàbits sobre higiene oral. Després analitzarà el tipus i volum de saliva, higiene oral, anàlisi microbiològica oral i anàlisi dels gasos odorants, establint un tractament depenent de la causa.
Aconsellem una bona higiene oral amb raspallat de llengua i neteja interdental, acompanyat d’una bona hidratació. Si persisteix l’halitosi, consulta amb el teu dentista. Té solució!
Una resposta
Va bé saber això de què es important una bona hidratació. Li recomanaré al meu marit, ja que sovint li acostuma a fer mal olor l’alè.