L’ortodòncia s’ocupa de la diagnosi, la prevenció i el tractament de les malposicions dentals i de les deformacions dels maxil·lars. L’objectiu és disposar les dents alineades d’una manera harmònica a la boca per aconseguir un bonic somriure i una bona funció.

El millor és fer ortodòncia en pacients joves, ja que és l’edat de creixement i les possibilitats de tractament són més bones. No obstant això, cada vegada hi ha més pacients adults que decideixen millorar la seva estètica i tenir les dents ben alineades. Per tot això, és molt important elaborar un correcte estudi de cada cas, tant en nens com en adults.

El sistema Invisalign

És una tècnica innovadora, que consisteix en una sèrie d’alineadors seqüencials transparents realitzats a mida.

Invisalign, també conegut com a ortodòncia invisible, és un tractament d’ortodòncia que habitualment dura al voltant dels 18 mesos, tenint en compte que els casos més senzills es resoldran més ràpidament i els casos més complicats necessitaran més temps.

El tractament Invisalign és una forma pràcticament invisible d’alinear les dents. Cada aligner es porta posat durant aproximadament 1-2 setmanes abans de ser reemplaçat pel següent, i les dents es van movent gradualment cap a la posició final projectada.