Moltes vegades ens hem preguntat, he d’informar l’odontòleg de la meva medicació habitual?, i pensem que sí, però arriba el moment d’asseure’ns a la butaca, la por s’apodera de nosaltres i ens quedem muts.

T’expliquem quins són els fàrmacs que ha de conèixer el teu dentista. Són cinc grups els que interfereixen principalment:

  • Els anticoagulants: SINTRON®, ASPIRINA®, Plavix®
  • Antihipertensius
  • Antidepressius
  • Medicaments per a la diabetis
  • Medicaments per a l’osteoporosi

Anticoagulants

Actualment els protocols indiquen que no cal suprimir en els tractaments odontològics, simplement farem una anàlisi, mitjançant una petita punxada al dit, per conèixer el nivell d’aclariment de la teva sang, la prova es diu INR. Per a una intervenció sense risc el resultat ha d’estar entre 2 i 3. Els antiagregants necessiten altres proves que el seu dentista ho valorarà.

Un cop realitzada la intervenció tindrem cura la ferida amb mesures hemostàtiques que consisteixen a mullar una gasa amb AMCHAFIBRIN® i fer compressió durant 30 min. Actualment disposem d’un gel EXOGEL lab KIN que ajuda a disminuir el sagnat col·locant una capa a la ferida.

És molt important no rentar-se, i mantenir el cap alt. Seguint aquests petits consells, ens ajudaràs a guarir la ferida sense hemorràgia.

Si prens SINTROM® pot ser que la ferida et sagni al cap de dos dies. Consell? Posar el Gel o AMCHAFIBRIN® amb una gasa comprimint, si en 60 minuts continua el sagnat, t’aconsellem una visita urgent amb el teu dentista.

Antihipertensius

Cal tenir-los en compte perquè interactuen amb el vasoconstrictor de l’anestèsia local i també en la cicatrització de les ferides. Recorda una tensió alta, afavoreix el sagnant de les ferides.

Antidepressius

Els antidepressius disminueixen el volum de saliva i interfereixen en les connexions neurològiques.
En l’àmbit oral, poden facilitar la formació de càries i provocar sequedat de boca. Podem també interactuar amb l’anestèsia local.

Diabetis

La diabetis afecta a la microcirculació, pot facilitar les infeccions i un retard en la cicatrització. És molt important que no acudeixis en dejú, i segueixis un control rigorós. Evitarem complicacions en la ferida.

Osteoporosi

L’osteoporosi debilita els ossos en reduir la seva densitat. Podem trobar-nos amb pèrdua de massa òssia a la mandíbula i a la zona de les dents, pèrdua de dents, dentadures difícils de col·locar. El seu dentista pot detectar els signes de les primeres etapes de l’osteoporosi en funció d’una revisió de la seva història clínica i els resultats d’un examen clínic integral i radiografies.

No hi ha cap resposta

Deja una respuesta