Des del servei d’odontologia us donem unes indicacions per tenir una òptima higiene bucal:

1. Raspallar per les tres superfícies dentals

Segueix sempre la mateixa seqüència per assegurar-te que no et deixes cap superfície per raspallar:

Dents superiors: «Les dents de dalt les raspallem cap a baix» Superfície externa de les dents + superfície interna + superfície de masticació (fixant-te que vas dent per dent per no saltar-nos cap).

Dents inferiors: Realitzar la mateixa seqüència que en les dents superiors, tenint en compte que «les dents de baix les raspallem cap a amunt».

2. Netejar la llengua

En la llengua s’acumulen bacteris que, a més de mal alè, poden colonitzar la resta de la boca i superfícies dentals. Per a una bona neteja lingual podem utilitzar el mateix raspall de dents (raspallar 3 o 4 vegades de darrere cap endavant), o bé, raspadors linguals.

3. Netejar dels espais interdentals

El raspall dental mai arriba a netejar els espais que queden entre les dents. Per a això és fonamental l’ús de raspalls interdentals, fil de seda, o, la combinació de tots dos (depenent de l’espai que tinguem entre les dents).

Disposem de diverses mides de raspalls interdentals per poder raspallar, des d’espais més estrets (raspalls fins), fins a espais més amples (raspalls gruixuts).

En els espais en què el raspall interdental més fi no passa amb facilitat, hem d’utilitzar el fil de seda. Mai hem de deixar cap espai interdental sense netejar!

4. Esbandida amb col·lutori

No hi ha cap resposta

Deja una respuesta