En la societat actual i al voltant del psicòleg giren alguns tabús que poden dificultar saber demanar ajuda quan un ho requereix. Com per exemple:

  • Anar al psicòleg és d’estar bojos: Però, què és estar boig? Aquest adjectiu pejoratiu i poc concloent se sol fer ús per a designar a aquelles persones que pateixen el que es coneix com a trastorns mentals greus. Al llarg del temps, la manca d’empatia de la societat i la desinformació dels mitjans de comunicació han anat associant a aquests trastorns mentals altre tipus d’adjectius com «agressivitat» o «violència». Estigmatitzant i prejutjant el sofriment i dificultant el fet de saber quan demanar ajuda. Demanar ajuda psicològica no vol dir que «Hagis perdut un cargol». Hi ha diversos motius de consulta.
  • El psicòleg? Bah, no fa més que donar-te consells, ja me’ls dóna la meva mare: Un amic pot fer escolta activa i alleujar en segons quins moments. Mare / pare / tutor poden aconsellar el que ells consideren millor per a tu. No obstant això, la tasca d’un psicòleg va més enllà, es tracta d’un professional format en la intervenció amb persones i tot i que cada persona ho viu d’una manera diferent, s’ha trobat amb persones que han passat per situacions similars per les quals estàs passant tu. Part de la nostra feina és guiar que el mateix individu esculli allò que li convé i sent que és millor per a ell, en algunes ocasions es pot realitzar algun apunt si es tracta de qüestions que puguin perjudicar a tercers o a un mateix. Però el tracte i la intervenció realitzada no tenen res a veure amb el que un rep d’aquells més propers.
  • Anar al psicòleg és de febles. Puc solucionar jo només: Buscar ajuda professional per resoldre els teus problemes no és sinònim de debilitat. Tots podem necessitar aprendre noves eines i estratègies per solucionar-ho. Possiblement alguna cosa que t’hagi anat funcionant prèviament no et funcioni en altres circumstàncies. No es neix amb totes les eines adequades i desenvolupades convenientment per gestionar tots els problemes que poden ocórrer al llarg de la vida. Pel que el psicòleg t’ajuda a desenvolupar-les, adquirir-les, assentar per la circumstància en concret i generalitzar-les a altres que puguin anar presentant. De la mateixa manera que un fisioterapeuta podria ajudar-te a recuperar-te d’una lesió i evitar de noves, cada professional està capacitat i format per intervenir en situacions i camps diferents.

La teràpia és una ajuda puntual perquè, de nou, l’individu pugui anar fent-se càrrec de la seva vida i adaptant-se als canvis. El nostre equip de Clínica Sardenya està format per psicòlegs d’adult i infantils especialitzats que es posaran a disposició de les consultes dels pacients donant-te les eines necessàries que s’adeqüin a la teva situació.

No hi ha cap resposta

Deja una respuesta