L’objectiu d’aquest dia és fer una crida d’atenció sobre la necessitat de trobar amb urgència alleujament al sofriment que pateixen les persones amb dolor.

La majoria de les persones han sentit dolor alguna vegada a la vida. El 50% de les persones que acudeixen a l’Atenció Primària, és per causa d’algun dolor i al voltant d’un 20% pateix dolor crònic.

L’Organització Mundial de la Salut considera el dolor crònic com una malaltia i el seu alleujament un dret humà.

El dolor és un senyal que emet el sistema nerviós i suposa que hi ha alguna cosa en el nostre cos que pot no estar funcionant bé. El dolor agut ens permet saber que existeix un dany i desapareix quan el cos sana. El dolor crònic pot durar mesos o anys, afecta la qualitat de la son, genera trastorns emocionals com ansietat o depressió i pot afectar les funcions cognitives (atenció, memòria…). Sabem que el dolor crònic s’associa a un augment de l’activitat neuronal en les àrees cerebrals relacionades amb el processament del dolor. El dolor crònic és una malaltia complexa que no sempre és curable, però hi ha tractaments que poden ajudar a controlar-com el tractament farmacològic, psicològic, teràpia física, cirurgia i tractament de neuromodulació.

Neuromodulació-TDCs: nou tractament per al dolor

En l’Institut neurocognitiu Incia utilitzem la neuromodulació no invasiva per al tractament de dolor crònic, dolor neuropàtic i fibromiàlgia usant estimulació elèctrica transcranial.

La neuromodulació mitjançant TDCs, és un tractament innovador, segur i indolor que afavoreix la plasticitat neuronal i millora el seu funcionament. El principal avantatge de TDCs redunda en què és eficaç en el tractament del dolor, independentment de la causa que l’origini. Aplicada en certes àrees de cervell relacionades amb el processament del dolor s’obtenen importants efectes analgèsics, disminució de la intensitat i la freqüència del dolor, potenciació de l’eficàcia d’altres tractaments farmacològics (permetent reduir les dosis dels mateixos), millora la fatiga, l’estat anímic, el somni i les funcions cognitives del pacient, donant com a resultat una millora en la seva funcionalitat i la seva qualitat de vida.

El tractament es realitza sota supervisió mèdica. S’estableix un protocol d’estimulació específic per a cada pacient i per a cada patologia. A cada sessió de tractament es col·loca un casc al pacient que porta incorporats elèctrodes i un dispositiu neuroestimulador. Dispositiu mèdic amb les llicències i aprovacions necessàries en tota la Unió Europea i els Estats Units.

L’aplicació de la TDCs modula l’excitabilitat neuronal, posseeix propietats analgèsiques, redueix significativament el dolor, millora les funcions cognitives, la qualitat de la son i l’estat emocional del pacient. Pacients amb dolor independentment de la seva etiologia, com dolor crònic, dolor neuropàtic, fibromiàlgia, migranya, neuràlgia del trigemin, dolor pèlvic crònic o dolor associat amb patologies neurològiques poden beneficiar-se del tractament amb neuromodulació.

No hi ha cap resposta

Deja una respuesta