Arriba la nit… el gran moment per amagar-nos sota els llençols, oblidar-nos de tot i per poder parlar amb els amics sense límits, ni interrupcions…Quina llibertat!

És possible que les nits de «vamping» es converteixin en moments molt emocionants en què passin MIL coses que per res del món em puc perdre. Ara bé, també és possible que l’endemà en llevar-me estiguis fet POLS! Si a més a més de començar el dia cansat, els pares m’atabalen: preocupant-se perquè faig mala cara i retraient-me que som un irresponsable per no dormir el que toca… Uf quin agobio!!

Si et sents irritat, i atabalat, et pot anar bé que t’aturis un moment i pensis el que estàs sentint. Perquè estic connectat tota la nit? Em compensa estar actiu tota la nit, i estar fet un drap tot el dia? Podria ser que em fes cosa que els altres no em veiessin connectat? O, podria ser que la nit fos el moment ESTEL·LAR del meu dia – on ningú em molesta, ni em deté -? Puc trobar altres estones d’intimitat al llarg del dia per connectar-me, que no impliquin quedar-me sense el MEU moment de repòs i relax?

En definitiva: Què és important per TU? Si escoltes els teus sentiments, pots trobar respostes fantàstiques que t’ajudaran a ser tu mateix qui pren decisions valuoses, i no els teus pares.

Si abans d’anar a dormir desitges xerrar amb els amics, pots dedicar-hi una estona (però no al llit, MOLT MILLOR fer-ho al sofà o a la cadira del teu escriptori). Pots recordar-te que la NIT, a més a més de ser un moment de misteri i d’emocions fortes, també és un moment per TU MATEIX. Un moment en què t’allunyes de les coses que et rodegen i entres en una dimensió de calma i repòs. Els músculs del teu cos es destensen, el cor et batega lentament, i la teva respiració es torna rítmica i pausada. Per tant, aquest GUSTET que no te’l tregui ningú!

Si quan et poses al llit, t’emportes el mòbil, el xat t’ACTIVA. Si a més a més comences a pensar «ai, no li hauria d’haver dit això», o «oh no! S’ha desconnectat sense dir-me bona nit,”; et posaràs immediatament en estat d’ALERTA, se’t tenseran els músculs, la respiració s’et tallarà i el teu cor començarà a bategar ràpidament. Res d’això ajudarà a entrar en l’estat de RELAX necessari per adormir-te. Cal evitar-ho a tota costa!

Per tant:

  • 1. Si vull xatejar abans de dormir, puc dedicar-hi una estona (però no al llit), perquè:
  • 2. El llit és el meu espai per estar RELAXAT, i m’hi posaré quan sigui l’hora de descans. Si m’hi poso ACTIVAT, per molt que tanqui els ulls i em tapi amb els llençols, el més probable és que em dediqui a repassar que fet al llarg del dia, a planejar l’endemà o en el pitjor dels casos a preocupar-me perquè no aconsegueixo adormir-me. Per tal de relaxar-me.
  • 3. Puc dir-me que ara no és el millor moment per afrontar aquestes qüestions. Ho deixem per demà, que amb la llum del dia segurament ho veurem amb més claredat. No es tracta d’intentar eliminar els pensaments (perquè, per molt que ho intentem tornaran!); sinó d’observar-los i dir-los que hi haurà un altre moment per ells, que ara és la nostra hora de calma.
  • 4. D’aquesta manera, pots retirar la teva atenció dels pensaments i posar-la en les teves sensacions CORPORALS. Sentiràs la calor, el pes del teu cos. Si et concentres en la teva respiració, portant lentament l’aire a la panxa, sentiràs com vas tornant a la tranquil·litat. Si els pensaments tornen, et pots acomiadar d’ells (sense JUTJAR-TE, no ens interessen els retrets, volem REPÒS), i pots concentrar-te de nou en la teva respiració profunda i rítmica, sentint la calma i la serenitat, fins que a poc a poc el son s’apoderi de tu, portant-te a la dimensió dels SOMNIS

DORMIR bé no és fàcil, però és possible!

No hi ha cap resposta

Deja una respuesta