QUAN SERIA LA PRIMERA VISITA AL DENTISTA?

En el seu primer aniversari. El teu nadó hauria de visitar a un Odontopediatra quan li surti la primera dent, generalment entre els 6 i 12 mesos d’edat. Aquesta visita ha d’establir una Llar Dental (primera presa de contacte) per al teu nadó. L’exploració primerenca (una primera visita amb 6 mesos) i una atenció preventiva protegiran el somriure del teu fill en el present i en el futur.

PER QUÈ TAN D’HORA? QUINS PROBLEMES DENTALS PODRIA TENIR UN NADÓ?

La raó més important és començar un programa de prevenció a fons. Els problemes dentals poden començar aviat. Una gran preocupació és la càries primerenca en la primera infància (abans coneguda com a càries dental del biberó o càries de lactància). Una vegada que la dieta de l’infant inclou qualsevol cosa a part de la llet materna, les dents erupcionades corren risc de tenir càries. Com més aviat realitzem la visita dental, més possibilitats tindrem de prevenir problemes dentals. Els nens amb dents sanes masteguen menjar fàcilment i somriuen amb confiança. Introdueix al teu fill en una vida de bons hàbits dentals.

COM PUC PREVENIR LA CÀRIES DENTAL AL MEU FILL?

Quan comença a aparèixer la primera dent de llet a la boca de l’infant, cal començar a raspallar dues vegades al dia.

L’alimentació és molt important, per això cal vetllar per una dieta sense sucres refinats (sucs industrials, pa de motlle, galetes, etc.). S’ha d’evitar beure suc natural d’un biberó. El suc natural de fruites només s’ha d’oferir en una tassa (got d’adaptació) amb els àpats o en l’hora del berenar, però com a primera opció oferirem sempre una peça de fruita sencera.

S’han d’anar a dormir amb les dents netes, evitant menjar o beure alguna cosa que no sigui aigua abans de posar-lo a dormir. Mentre dormim disminueix el flux salival i la saliva és un mecanisme de defensa enfront de la càries, ja que neutralitza l’acidesa que es genera després d’ingerir aliments.
Si es menja alguna cosa durant la nit, hauríem de raspallar després.

QUAN S’HAURIA DE FINALITZAR L’ALIMENTACIÓ AMB BIBERÓ?

El biberó hauria de retirar-se als 12-14 mesos d’edat.

QUÈ PASSA SI ES XUCLA EL DIT?

La succió del polze és totalment normal en els nadons; molts ho deixen a l’edat de dos anys. La succió prolongada del polze pot donar lloc a tenir les dents tortes o problemes de mala oclusió. Si l’hàbit continua més enllà dels 3 anys, es recomana valorar amb un professional. El teu Odontopediatra estarà encantat de recomanar maneres d’abordar l’hàbit prolongat de succió del polze.

QUAN ES COMENÇA A NETEJAR LES DENTS DEL MEU NADÓ?

Com més aviat millor! A partir dels 3 mesos, fes un massatge a les genives del teu nadó amb un raspall de dents suau per a nadons o una gasa i aigua. Tan aviat com comencin a aparèixer les dents, comença a raspallar dues vegades al dia usant pasta de dents fluorada i un raspall de dents suau i apropiat per a l’edat. Taca superficialment el raspall amb pasta de dents amb 1000 ppm de fluor per raspallar les dents d’un nen menor de dos anys. Per als nens de 2 a 5 anys, cal posar una quantitat de pèsol en el raspall i ajuda-li amb el raspallat dental.

Recorda que els nens petits no tenen la capacitat de raspallar-se les dents amb eficàcia fins als 8 anys.

No hi ha cap resposta

Deja una respuesta