Les noves tecnologies han vingut per quedar-se!!! Formen part de la nostra vida diària des de fa anys i els més petits creixen aprenent a utilitzar els ordinadors, mòbils i tablets.

Tota nova tecnologia comporta uns riscos, una fase d’adaptació, d’assaig i error. Som la generació que haurà d’aprendre a normalitzar l’ús de la “tecnologia” per accedir i compartir la informació en temps real.

A més, no hi ha dubte que les TIC ha estat un gran aliat en el sector escolar durant el confinament. La situació excepcional que es va viure fa uns mesos, va exigir que els docents s’adaptessin ràpidament a les eines informàtiques que, probablement, no era usuals en el seu dia a dia.

En pocs dies, els nens i nenes tornen a l’escola, després de mig any sense trepitjar-la. Els centres educatius estan dissenyant protocols per garantir la seguretat i la salut de tota la comunitat educativa. Tot i així, ens venen uns mesos d’incertesa on s’ha d’estar preparat pel teletreball.

Des de casa, s’haurà d’ensenyar a fer un ús responsable. Els pares tenen la responsabilitat de fomentar hàbits saludables. És per això, que des de Clínica Sardenya, us deixem un seguit de consells pràctics per ajudar a les famílies a saber com han de gestionar l’ús de la tecnologia en diferents dispositius:

Mòbil

  • Responsabilitzar al fill/a del bon manteniment del dispositiu. Es pot fer un contracte.
  • Les contrasenyes han de ser compartides amb els pares.
  • Durant els espais familiars (àpats, estones de joc) i en el moment de deures, el mòbil s’ha de retirar.
  • Destinar un temps limitat a l’ús del mòbil.
  • Tenir cura de la privacitat (fotos, vídeos).

Videojocs / ordinadors en temps d’oci

  • Fixar un horari de joc. No és recomanable estar més d’una hora seguida, tampoc cada dia i fer-ho abans d’anar a dormir.
  • Ubicar les consoles en llocs comuns.
  • Contractes amb ells per decidir quan és el moment de joc. Per exemple, després de fer les seves feines. Sempre plantejant el videojoc com a premi i no privilegi.
  • Fomentar altres formes d’entreteniment i que es vagin combinant. 

No hi ha cap resposta

Deja una respuesta