Sota el lema “Gràcies per salvar-me la vida”, el pròxim 14 de juny tindrà lloc el Dia Mundial del Donant de Sang.Un dia d’agraïment a totes aquelles persones i institucions que participen de forma voluntària i solidària donant sang. Un dia d’homenatge pels qui salven milions de vides a l’any, permeten augmentar l’esperança i la qualitat de vida de malalts crònics i terminals, així com dur a terme procediments mèdic-quirúrgics complexos.

Segons els estudis, actualment, “només hi ha 62 països al món on el subministrament nacional de sang procedeix gairebé íntegrament de donacions voluntàries no remunerades, mentre que 40 països segueixen depenent de donacions procedents de familiars o fins i tot de donants remunerats”.

I Xina és el país amfitrió del Dia Mundial del Donant de Sang 2015, a través del seu centre de sang a Xangai, que és també un centre col·laborador de l’OMS per als serveis de transfusió sanguínia.

Amb testimonis de persones que han pogut salvar-se gràcies a una donació de sang, es pretén motivar als donants perquè continuïn i encoratjar futurs donants, sobretot entre els joves.

Malauradament, la sang no es pot fabricar i la donació és l’única via. Però, ”amb una vegada no n’hi ha prou!”. La sang i els seus components tenen una vida limitada és per això, la importància de realitzar aquest gest amb regularitat per tal de garantir la qualitat, seguretat i disponibilitat.

Sabies que amb cada donació pots ajudar fins a tres malalts diferents? Si ets una persona sana entre 18 i 65 anys amb un pes de més de 50 quilos, ja pots donar sang! Es recorda que els homes poden donar fins a 4 vegades a l’any i les dones, 3, sempre i quan es respecti l’interval mínim de dos mesos entre donacions.

Un acte senzill, segur i indolor. Un gest de solidaritat i civisme.

No hi ha cap resposta

Deja una respuesta