Et sorprèn? El 2015 el Premi Fonseca es va lliurar a un grup d’investigadors de la Universitat de Granada. Van analitzar 112 pacients que havien patit infart de miocardi de l’Hospital Universitari Verge de les Neus, a tots ells se’ls va fer una valoració cardiològica, bioquímica i de salut periodontal.

La periodontitis crònica es configura com a factor de risc de mortalitat i juga un paper important en el pronòstic de l’infart agut de miocardi.

Què és la malaltia periodontal?

La inflamació crònica de la geniva provocada pel biofilm que activa els factors inflamatoris fa aparèixer sagnat de les genives, pèrdua de l’os de les genives, halitosi i mobilitat de les dents. Aquests factors inflamatoris són els que tenen relació amb l’infart de miocardi.

Què podem fer?

Revisions amb l’odontòleg, que ens indicarà el tractament a seguir, i pot ser que ens derivi a un periodoncista especialista en genives. El més important ho hem de fer nosaltres cada dia: raspallar molt bé les dents, recordar els espais interdentals amb seda o raspall interproximal i utilitzar una esbandida oral.

Si tens dubtes acudeix al teu dentista de confiança.

No hi ha cap resposta

Deja una respuesta