Són molts dies confinats a casa i quan estem avorrits ens dóna per anar picant entre àpats amb freqüència.

Aquí teniu uns consells per prevenir l’aparició de càries durant aquests dies:

  • Intenteu fer 5 àpats ben fets durant el dia i eviteu el PICOTEO. Quan mengem, el pH de la boca es torna àcid. Aquesta acidesa és la que anirà dissolent l’esmalt i afavorint l’aparició de càries. És important que la boca descansi entre un àpat i un altre mínim 2 hores. Així es permet que la saliva neutralitzi aquesta acidesa i reduir el risc de càries.
  • Aquest “picoteo” és convenient que sigui saludable: aliments que no siguin enganxifosos, que no portin sucres afegits, per exemple fruits secs, bastonets de pa, formatge, iogurt natural de cullera, fruita, “tortitas” de blat de moro (sense xocolata, ni iogurt), un entrepà de pa de barra, beure aigua.
  • Recorda raspallar les dents mínim dues vegades al dia amb PASTA AMB 1450 ppm de FLUOR. Si el teu fill és menor de 6 anys, pot fer servir una pasta amb 1000 ppm de fluor.
  • SEMPRE hem d’anar a dormir amb les dents netes. Recordeu el fil dental quan feu la raspallada nocturna!
  • Quanta pasta? La mida d’un granet d’arròs en menors de 3 anys i la mida d’un pèsol a partir dels 3 anys.
  • NO feu servir aigua quan raspalleu les dents!! Res de glopejar després de raspallar. Els darrers estudis han demostrat que si esbandim amb aigua després de raspallar, reduïm l’efecte anticàries de la pasta.

No hi ha cap resposta

Deja una respuesta