La clau està en desconnectar. En la situació que vivim estem sobreexposats a les preocupacions habituals, més les afegides sobre com estaran vivint els nostres éssers estimats aquesta situació i no podem sortir amb amics o a realitzar activitats que ens ajudaven a pensar en altres coses.

Per poder aconseguir un son reparador és important preparar l’última part del dia, amb activitats relaxants, o que ens ajudin a desconnectar com:

  • Evitar llegir o veure les últimes notícies abans d’anar a dormir.
  • Donar-se una dutxa temperada escoltant música o alguna cosa que ens interessi, però no d’actualitat.
  • Si ens despertem a la nit, no hem de dirigir la nostra atenció cap al son, no forçar dormir, perquè no funciona. La son ve quan ens distraiem, quan la deixem arribar, no quan la busquem.
  • Fer exercici aeròbic, no de potència, dues hores abans d’anar a dormir és beneficiós.   
  • Cal evitar aliments que ens provoquin reflux o ardor d’estómac, així com l’alcohol, el cafè o el te. Cal sopar poc, i dues hores abans d’anar a dormir. I són recomanables els aliments que tenen triptòfan, una substància que afavoreix la creació de melatonina, com són l’oli d’oliva, llet, ous, cireres, dàtils, llavors de sèsam, les pipes de gira-sol i de carabassa, formatge, ametlles, etc.
  • Les tisanes naturals com la valeriana, la til·la, la passiflora o la rosella de Califòrnia afavoreixen la relaxació, i ajuden a crear aquest clima de desconnexió que ens condueix a la son.

Quan acabin els dies de confinament i tornem a la nostra rutina diària, haurem de seguir aquests consells per mantenir un son de qualitat.

No hi ha cap resposta

Deja una respuesta