En altres moments van ser les guerres, les catàstrofes naturals les que ens van enfrontar al sentiment de desemparament.

Res ens ha preparat per a un esdeveniment d’aquesta magnitud. No obstant això, cada persona té maneres diferents de donar sentit a aquesta crisi, i els efectes d’aquest es donen en cadascú de forma singular.

El virus COVID-19, no només marca el cos, sinó que també comença a marcar els vincles socials. A més, marca el temps el qual no és representable cronològicament, i és imperceptible, aquest és un dels trets que el fa difícil de tractar. Ja que pot encomanar-se en silenci, i en alguns casos en absència de símptomes mèdics observables.

La responsabilitat és de cadascú davant el perill invisible, sense forma, que amenaça les nostres fràgils existències.

Cadascú és responsable singularment no només de les conseqüències de les seves accions davant la comunitat dels éssers parlants, també pel que fa a les pràctiques de restricció col·lectiva que consentim, perquè elles romanguin suportables.

Si necessites suport i/o assessorament, posem a la teva disposició el servei gratuït de PSICOTERÀPIA!

No hi ha cap resposta

Deja una respuesta