Un son reparador ens fa més forts davant el virus, millora el nostre estat d’ànim i el nostre humor, disminueix la fatiga i ens facilita realitzar més activitats l’endemà.

L’esforç val la pena. Segur que et sona. Se suposa que aquest temps a casa era una oportunitat per descansar, però està sent més aviat tot el contrari. Teletreball, fills, tasques escolars, videotrucades a éssers estimats i amics, comprar per internet, notícies d’última hora…

A la fi del dia estem esgotats, però no hi ha manera de poder dormir. Se’t repeteixen frases, no pots deixar de pensar i l’ansietat pel futur s’acreix i quan dormim és freqüent que somiem més. Que somiem més i no aconseguim agafar el son és un símptoma de cert grau de preocupació i d’una situació d’estrès, ansietat i certa alteració de l’estat d’ànim.

El dormir i el despertar o quan sentim fam, depèn del rellotge biològic intern (que és qui ens diu quan hem de dormir i quan menjar) i d’uns sincronitzadors, que són els estímuls com la llum-foscor, hàbits i horaris habituals.

La situació de confinament a les nostres llars durant tant de temps, encara per determinar, ha fet que els nostres sincronitzadors socials, com són les nostres rutines, els moments d’activitat i descans, l’exposició a la llum i a la foscor, els horaris escolars i contactes socials dels nostres fills amb els seus companys i professors, hagin estat eliminats de forma brusca per intentar evitar l’expansió del coronavirus.

Si volem evitar que el coronavirus empitjori la qualitat i quantitat del nostre son hem de seguir uns hàbits d’activitat habitual, ja que tendirem a anar a dormir més tard i aixecar-nos més tard, desequilibrant el nostre rellotge biològic, el que afectarà la salut tant dels nens com dels adults.

Sabem que l’alteració de les rutines i l’estrès que ens produeix estar tancats poden empitjorar la qualitat i quantitat del nostre son, i està comprovat que la seva manca influeix negativament en el sistema immunitari i per tant, pot fer-nos més susceptibles de contagi.

No és fàcil estar confinats a casa, preocupats per la salut dels nostres familiars i per la situació econòmica i anar a dormir amb la tranquil·litat que requereix un son reparador.

Però, la rutina és la millor medicina! El seu efecte és poderosíssim i molt més en aquests moments que vivim d’incertesa.

No et perdis els següents posts! Us donarem uns consells 😉

No hi ha cap resposta

Deja una respuesta