Ja fa més d’una setmana que hem passat de fer vida normal a una situació totalment excepcional. Hem de conviure nit i dia amb les mateixes persones o hem de treballar d’una manera diferent de la que estem acostumats.

És una situació d’incertesa que pot generar por, angoixa i tristesa en moltes persones. Són sentiments normals però cal evitar que desemboquin en malestar i pèrdua de control.

Els nens no acaben d’entendre la situació, igual que els adults. Per això és important ser sincers amb la situació, explicant com ens sentim i quina mena de dubtes tenim. Això farà que ens puguem connectar millor amb els infants i que ells també s’expressin lliurement.

A l’estar-se a casa el factor clau és l’organització del dia a dia en l’àmbit familiar i mantenir ritmes i horaris que mantinguin l’equilibri psicosocial. Algunes de les propostes o idees que volem transmetre són les següents:

1. Mantenir rutines
No cal ser tan estrictes en els horaris però si posar unes pautes i evitar el caos. Convé aixecar-se a la mateixa hora, menjar com sempre i en els horaris habituals igual que dutxar-se i que es vesteixin com si haguessin de sortir. Tenir una estona dedicada a l’esport i a feines més escolars.

2. Fer-los partícips de les tasques de la llar
És un bon moment perquè els nens col·laborin en les tasques de la llar, transmetent el missatge de què si ells ens ajuden, tota la convivència anirà millor. «Necessitem la teva ajuda i agrairem que entre tots parem la taula…»

3. Temps de joc
Inclourem jocs tradicionals de taula (memory, domino, monopoly, oca…), jocs de construccions, joc de pistes amagades per la casa, puzzles, fer treballs manuals, llegir llibres, circuit de caniques… Tot això es pot combinar amb estones de descans veient la televisió, tauletes, portàtils… Suggerim pactar un temps limitat d’ús, similar al que poden tenir al cap de setmana.

4. Utilitzar aplicacions i llocs web de valor educatiu
Hem seleccionat un seguit d’aplicacions que us poden donar idees per treballar diferents aspectes o simplement perquè els vostres fills se socialitzin. Accediu aquí

5. Avorrir-se és positiu.
Avorrir-se significa aprendre a gestionar el temps, admetre els espais buits, adquirir paciència i maduresa i sobretot, és el moment per fomentar la creativitat.

No hi ha cap resposta

Deja una respuesta