Estiu és sinònim de platja i piscina. Estiu és aigua, dolça o salada. Les vacances costaneres són la destinació de molts turistes i les activitats aquàtiques són les més demandades.

Platges i piscines atapeïdes, qualsevol precaució és poca! El bany i la pràctica d’esports d’aigua són potencialment vulnerables a accidents i incidències que provoquen cada any víctimes d’ofegament. Són morts que sovint es podrien haver evitat respectant les mesures de seguretat.

Per gaudir d’un estiu sense ensurts cal tenir una sèrie de precaucions i, sobretot, advertir del risc o dels riscos als més petits de la casa i ensenyar-los les normes de seguretat.

Consells

Mai vagis a una piscina tancada o sense socorrista. De la mateixa manera, respecta les indicacions de les banderes de la platja (verda: sense perill, groga: amb precaució, vermella: prohibit, bandera de meduses o negra si la platja està clausurada) i que el bany sigui en zones habilitades.

És convenient que els petits de la casa avisin els seus pares quan vagin a l’aigua perquè els vigilin, encara que sàpiguen nadar. Si pel contrari, no saps nedar o nedes amb dificultat, és convenient l’ús de flotador, armilles, bombolleta… que afavoreixin la flotabilitat, i ajudin a mantenir el cap fora de l’aigua.

No s’han de confondre amb les joguines inflables, que encara que flotin no aporten seguretat, sobretot en les platges, perquè amb les onades poden arrossegar-nos ràpidament cap al fons. Eviteu que tant infants com adolescents juguin a donar-se empentes o enfonsar-se, ja que sense voler es poden produir accidents i causar lesions.

Després de menjar, no entreu de cop a l’aigua i eviteu el consum de begudes alcohòliques. És molt important que en cas d’indisposició sortiu immediatament de l’aigua. I, si patiu qualsevol malaltia, consulteu amb el vostre metge o metgessa de capçalera, ja que aconsellarà, sempre, sobre la pràctica aquàtica més saludable.

No hi ha cap resposta

Deja una respuesta