Segons la definició del diccionari un salt és «elevar-se amb impuls per caure en el mateix lloc o en un altre». Comença el 2019… On vols caure? Un nou any és un nou començament i pot ser la possibilitat d’una nova vida, d’un canvi.

La comprensió de les vicissituds enfront del canvi són fonamentals, el futur no es preveu, es crea i això implica una forta aposta a la creativitat i una tolerància a les desestructuracions i estructuracions de l’esquema conceptual.

Pichon Rivière planteja que «l’enfrontament a tot canvi important desencadenarà inevitablement una crisi subjectiva, ja que es posa en joc la capacitat de l’esquema referencial individual i els límits de la pràctica social que han permès la seva conformació». El subjecte reconeix que els seus marcs referencials no donen compte de què és nou, no li permeten operar en el nou context perquè no compta encara amb nous referents que li permetin articular una nova manera de pensar, sentir i operar sobre la nova realitat.

Per això, la pregunta és: com hem d’afrontar els canvis? Recordant que són un procés i no es produeixen de la nit al dia.

Som responsables dels nostres actes i els nostres sentiments, i només nosaltres podem influir-hi per canviar-los. El canvi de posició subjectiva és un treball a realitzar, i com a tal, implica esforç. Recórrer a la Psicoteràpia és una de les tantes maneres possibles per fer aquest «treball».

Posar-se en acció = començar a actuar:

  1. Redactar una llista amb les coses que volem millorar.
  2. Fixar un objectiu: saber què és el que vull aconseguir. És important saber quina és la nostra meta per traçar l’estratègia que ens ajudi a aconseguir-la. L’objectiu ha de ser sempre realista.
  3. Substituir l’expressió «no puc», ja que implica un límit.
  4. Imaginar l’èxit i procurar convertir els propòsits en un «estil de vida».
  5. Tolerància al «fracàs»: quan no es pugui aconseguir l’objectiu, no s’ha de considerar un fracàs que ens impedeixi abordar altres canvis. Aquest objectiu concret li ha fallat per causes concretes i segur que podrà abordar altres.

És important viure la nostra vida en equilibri, aprofitant cada moment per millorar. Complint els nostres propòsits, així com acceptar el nostre present sense deixar de veure el futur i somiar, podrem omplir els nostres fulls en blanc de moments de feliços.

El 2015 ha arribat a la seva fi, amb totes les seves coses bones, amb els seus mals moments, dificultats, oportunitats… El nou any ja és aquí replet d’avanços i motivació. On vols caure?

No hi ha cap resposta

Deja una respuesta