Durant el primer trimestre del curs acadèmic és habitual rebre a casa una carta de l’escola que ens fa saber que hi ha nens que tenen polls i ens aconsellen mesures de control.

Cada vegada que en un col·legi es detecten polls es crea una alarma important a causa de la creença que s’associen a una mala higiene. Això crea una sobreutilització de productes químics que afavoreixen la resistència dels polls als tractaments.

És bo saber que els polls no transmeten malalties i no representen un risc per a la salut pública.

Què són els polls?

Els polls del cap són uns insectes, petits i de color gris, que viuen i reprodueixen en el cuir pilós dels humans. No tenen ales però sí potes que els serveixen per  adherir-se als cabells i caminar, cosa que els facilita passar  d’una persona a l’altra  quan hi estan en contacte.

S’alimenten de la sang que xuclen i la picada que fan és molesta i pruriginosa. Viuen fora del cap enganxats al cabell durant 24 hores, per tant, s’explica la persistència dels polls a viure en objectes com pintes, gorres, tovalloles, coixins, etc.

Com es contagien?

El contagi és de persona a persona i no es troben en animals domèstics. Són molt contagiosos i com ja hem dit passen d’una cap a un altre caminant. Això, ho facilita el fet que cada vegada més nens i nenes porten els cabells sense recollir i fan activitats on el contacte dels caps és  freqüent.

Com detectar-los?

Per definició si el vostre fill us diu que li pica el cap heu de pensar que pot tenir polls. La millor manera de veure’ls serà pentinar el cabell moll amb una pinta molt espessa i millor de color clar per facilitar la visió dels polls.

Poseu una tovallola blanca a les espatlles del nen per facilitar la visió dels polls que puguin caure. També, es pot fer una inspecció minuciosa del cabell, amb  bona llum, serà més acurada a la zona posterior del cap i darrere  les orelles.

Com prevenir-los?

  • Ensenyeu al vostre fill a no compartir estris personals (gorres, tovalloles, pintes, diademes, etc.) ni a dormir amb altres nens al mateix llit.
  • És important pentinar cada dia el cabell.
  • És preferible portar el cabell recollit o protegit amb gorres (sempre que no es comparteixin).
  • Renteu-li el cabell i apliqueu-hi suavitzant per dificultar l’adherència dels polls al cabell.
  • No és aconsellable la utilització de xampús d’una manera preventiva perquè després no són efectius, ja que creen resistències.

No hi ha cap resposta

Deja una respuesta