Ingredients del pastís

  • 1 ou
  • 175 g de sucre
  • 100 g d’oli de gira-sol
  • 140 g de llet
  • 7,5 g de llevat (tipus Royal)
  • 225 g de farina de blat

Ingredients de la cobertura

  • 250 g de nata per muntar
  • 250 g de xocolata amb llet de cobertura

Preparació

Pre-escalfem el forn a 180 ºC amb calor a baix. Col·loquem la safata del forn a mitjana alçada.

Agafem un bol, hi fiquem l’ou i el batem una mica. Agreguem el sucre i batem la barreja fins que aquesta es torni d’un color blanquinós (aprox. 4 min). Afegim a continuació la llet i l’oli i barregem fins que estiguin integrats amb els altres ingredients. Finalment, incorporem la farina i el llevat a poc a poc barrejant fins que s’integrin.

Una vegada arribat a aquest punt tenim una massa base, a la qual li podem fer multitud de variants donant-li el sabor que més ens interessi amb essències, ratlladura de cítrics o bé xocolata. Si el que volem és un pastís de xocolata (molt apropiat per celebrar la mona), podem afegir una cullerada de xocolata en pols sense sucre (no val del tipus Colacao).

Aquesta recepta és per un motllo d’uns 15 cm de diàmetre aproximadament. Untem el motllo amb mantega i l’empolvorem amb una mica de farina per tal d’evitar que el nostre pastís s’enganxi i el puguem desmoltllar sense cap problema. Aboquem la barreja al motlle i el portem al forn durant mínim 45 minuts, una vegada passat aquest temps, anem controlant la cocció punxant el pastís amb una brotxeta o un ganivet. Quan surti totalment net és que ja el tenim!

Una vegada tret el pastís del forn, el deixem reposar 5 minuts dins del motlle i passat aquests temps el desmotllem (a poder ser sobre una reixa per tal de què es refredi uniformement).

Mentre el pastís es refreda preparem la cobertura. Es tracta d’una “ganache” de xocolata amb llet. Cal que col·loquem en un bol la xocolata trossejada. Posem la nata al foc fins que arribi a punt d’ebullició. Retirem del foc i aboquem sobre la xocolata. Remenem fins que la xocolata s’hagi fos completament i tinguem una barreja uniforme. Deixem refredar fins que agafi una consistència semblant a la Nocilla.

Decorem el pastís com més ens agradi. Recordeu que un una mona no hi poden faltar els ous de xocolata, els pollets i les plomes de colors!

Consells

És important que tots els ingredients estiguin a temperatura ambient.

Una vegada afegida la farina, hem de procurar no batre en excés la massa perquè això provocaria que es desenvolupés el gluten i ens quedi un pastís pesat i molt dens.

És molt important no obrir la porta del forn fins que no hagin passat els 45 minuts, sinó el pastís se’ns pot enfonsar pel mig.

Compartiu-la amb els vostres amics i familiars!

No hi ha cap resposta

Deja una respuesta