Tot i que la relació de parella pot ser font de felicitat i satisfacció, hi ha hàbits que poden tensar i enrarir l’ambient a casa. Si a això li afegim una comunicació ineficaç, es complica la possibilitat de solucionar els problemes i es crea un cercle viciós de males cares, tensió i malestar.

En general, als éssers humans ens agrada experimentar plaer i evitar el dolor i s’espera que en una relació de parella també sigui així. Però les estadístiques i la realitat ens indiquen que moltes relacions de parella estan habitualment envoltades de dolor.

Els motius, en general, són molt complexos i diversos, i en algunes ocasions amb un detonant, com per exemple una infidelitat. Resulta difícil discernir si els problemes psicològics que puguin tenir una persona o una parella són la causa de disfuncions sexuals, o si són aquestes disfuncions les que han provocat els problemes personals o de relació amb la parella.

Encara que, moltes vegades el problema sexual (inapetència sexual, disfunció erèctil, ejaculació precoç, vaginisme) és conseqüència directa dels problemes de relació d’una parella i sovint per motius culturals s’acostumen a amagar provocant sofriment i depressions no tractades.

Una de les solucions és acabar amb la relació, però de vegades, anar a un/a especialista pot oferir tècniques per gestionar millor les nostres emocions i situacions, sempre que hi hagi la voluntat per ambdues parts de voler que aquesta relació funcioni.

Sense voler simplificar massa, en les sessions de teràpia de parella, enfoquem tres aspectes bàsics:

  1. Ambient: És de summa importància. Quin ambient hi ha a casa? Hi ha calma? O hi ha crits i silencis tensos? Si és així, es dóna suport, tècniques i estratègies per millorar l’ambient en la relació quotidiana de parella.
  1. Comunicació eficaç: imprescindible per al bon funcionament de la relació. Sense una bona comunicació és complicat tenir una relació satisfactòria a llarg termini.
  1. Solució de problemes: En el moment en què tenim un ambient millorat, i s’opta per una comunicació clara i sincera, les vies de solució dels problemes que existeixin, seran més àmplies. No importa que tinguem un problema de salut, de diners, una disfunció sexual, etc. Tot això es complica, si l’ambient i la comunicació són els inadequats.

A Clínica Sardenya us donem suport!

No hi ha cap resposta

Deja una respuesta