Les persones solem plantejar-nos canvis i reptes, sempre positius, de cara al següent any que comença. Però, per què esperar? En aquesta època de l’any, vacances, estiu, relaxació, pot ser el moment ideal per tenir-lo tot més clar. Tenim temps suficient per plantejar-nos nous propòsits o objectius de cara al setembre o si més no canviar alguns hàbits que sovint es fan mals costums, per tal de millorar la nostra vida diària.

Cal donar el primer pas per aconseguir un canvi en la teva vida. Si no passem a l’acció, el canvi no es produeix, això és evident. I sovint ens enganyem i enganyem dient-nos que “demà serà un altre dia”, “que ja ho farem”, fins que passen els anys i estem en la mateixa situació, o pitjor!

Sílvia Pastells, us deixa uns trucs per passar a l’acció:

  • No et jutgis. Culpabilitzar-te perquè no vas fer allò que et vas proposar, no farà que ho facis i et servirà per sentir-me encara pitjor. L’autocrítica excessiva, no ajuda a passar a l’acció. No es tracta de ser condescendent, però tampoc exigir-te i jutjar-te de males maneres.
  • Llavors, com em parlo? Una alternativa seria: «Ok, no ho he fet fins ara, no m’agrada gens, no em sento orgullós d’això, però… Ja està!». És important tenir clar que un o una és igualment valuós tant si fa el que es proposa com si no ho fa. De tota manera, qui decideix el que vol fer? Ets un adult? Llavors, deixa de queixar-te i recorda que el que no has fet fins avui no ho pots canviar, però i ara mateix, que és el que sí que puc fer? Com a mínim deixar de criticar-te, no?
  • Recorda que gairebé «Tot és difícil abans de ser fàcil» (Goethe). Fins i tot fer allò que ens agrada, és sovint complicat. La creença «La vida o les coses haurien de ser fàcils», és una fal·làcia, una invenció que provoca molt malestar, baixa tolerància a la frustració, abandonament de tasques a la mínima dificultat i estat d’ànim gris i deprimit. Senzillament jutjar les coses com fàcils o difícils, és com a mínim, simplista. Senzillament, les coses són.
  • Una tècnica que a mi em funciona és fer alguna cosa en les següents 24 hores. Quan decideixo alguna cosa, en menys de 24 hores la començo. I així cada dia, només una acció cada dia.
  • Reforça’t cada vegada que facis algun pas en la direcció proposada, ho has de reconèixer, dóna’t ànims per seguir; però igualment si no ho fas, treu-te algun petit plaer, no és un «càstig» a la teva persona, senzillament no vas fer el que et vas proposar i això té un preu. Sigues conseqüent i millor si tens aliats que sàpiguen que estàs en aquest procés.
  • No et tinguis gaire en compte. Moltes de les persones que no passen a l’acció, li donen moltes voltes, ho reflexionen molt. Dirigeix tota aquesta energia cap a l’acció massiva! El segueixo rumiant o enfoco cap a fora i cap al que vull fer?

Identifica els teus canvis, posa’t reptes, passa a l’acció, progressa, supera’t  i festeja els teus èxits. Vols començar avui?

Més informació

No hi ha cap resposta

Deja una respuesta