Defineixen l’esport en el seu sentit més ampli, com una activitat de lleure, la qual té tres funcions bàsiques: diversió, descans i desenvolupament personal, segons el creador de la sociologia del lleure, Joffre Dumazedier. Aquesta activitat es fonamenta en l’exercici físic que procura millorar el benestar físic i mental de l’ésser humà. Que juntament amb el creixement dels mitjans de comunicació fan de l’esport una professió que indueix a la competició, sigui quina sigui la disciplina.

Quan es busca un rendiment esportiu en el qual diàriament es marquen objectius i reptes és important un control mèdic professional per tal de prevenir, detectar i tractar lesions i/o patologies que puguin derivar-se, o no, de la pràctica esportiva. Per això, la importància de fer una revisió amb prova d’esforç, ja que es pot valorar la capacitat cardiorespiratòria, predir el nivell de treball màxim (resistència) i descartar possibles respostes anòmales a l’esforç.

Una activitat física controlada és la base d’una bona salut. I, si es complementa amb una dieta equilibrada, uns hàbits saludables i un descans adequat, millorarem la nostra qualitat de vida. Ja que, són molts els beneficis que ens aporta: augmenta la vitalitat, combat l’estrès, l’ansietat i la depressió; millora el to muscular i la resistència a la fatiga; mantenim el pes ideal; disminueix el colesterol i el risc d’infart, regularitza la tensió arterial; dóna
l’oportunitat de conèixer gent, entre d’altres.

I, amb un control fisioterapèutic i podològic arribarem al nostre màxim exponent perquè abordem diferents àmbits com la neurologia, la respiratòria i la traumatologia. Amb l’objectiu comú de millorar l’estructura, l’equilibri i la funció del cos humà. Acumula 30 minuts d’activitat física cada dia! L’activitat física és salut! Feliç Dia Mundial de l’Activitat Física!

No hi ha cap resposta

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *