Defineixen l’esport en el seu sentit més ampli, com una activitat de lleure, la qual té tres funcions bàsiques: diversió, descans i desenvolupament personal, segons el creador de la sociologia del lleure, Joffre Dumazedier. Aquesta activitat es fonamenta en l’exercici físic que procura millorar el benestar físic i mental de l’ésser humà. Que juntament amb el creixement dels mitjans de comunicació fan de l’esport una professió que indueix a la competició, sigui quina sigui la disciplina.

Quan es busca un rendiment esportiu en el qual diàriament es marquen objectius i reptes és important un control mèdic professional per tal de prevenir, detectar i tractar lesions i/o patologies que puguin derivar-se, o no, de la pràctica esportiva. Per això, la importància de fer una revisió amb prova d’esforç, ja que es pot valorar la capacitat cardiorespiratòria, predir el nivell de treball màxim (resistència) i descartar possibles respostes anòmales a l’esforç.

Una activitat física controlada és la base d’una bona salut. I, si es complementa amb una dieta equilibrada, uns hàbits saludables i un descans adequat, millorarem la nostra qualitat de vida. Ja que, són molts els beneficis que ens aporta: augmenta la vitalitat, combat l’estrès, l’ansietat i la depressió; millora el to muscular i la resistència a la fatiga; mantenim el pes ideal; disminueix el colesterol i el risc d’infart, regularitza la tensió arterial; dóna
l’oportunitat de conèixer gent, entre d’altres.

I, amb un control fisioterapèutic i podològic arribarem al nostre màxim exponent perquè abordem diferents àmbits com la neurologia, la respiratòria i la traumatologia. Amb l’objectiu comú de millorar l’estructura, l’equilibri i la funció del cos humà. Acumula 30 minuts d’activitat física cada dia! L’activitat física és salut! Feliç Dia Mundial de l’Activitat Física!

No hi ha cap resposta

Deja una respuesta