La boca és l’entrada principal de múltiples infeccions al nostre organisme. Per aquest motiu us insistim tant amb consells sobre salut bucal.

A continuació, us deixem un seguit d’hàbits per a una bona salut oral tant per a adults com per a nadons:

  • Dedica especial cura i temps quan et rentis les dents. Fes servir pasta fluorada i utilitza fil dental. Recorda que com més vegades mengis entre hores, has de raspallar les dents. Si el teu dentista t’ho indica, pots fer servir solucions amb fluor o clorhexidina, o mastegar xiclets de xilitol.
  • Evita picar aliments que tinguin un alt contingut en sucres (dolços, xocolates, galetes, sucs industrials, refrescs, pastisseria, patates fregides); no alimenten, ni són bons per la teva salut ni per la del teu nadó.
  • Visita el teu dentista perquè et faci una revisió bucal i t’indiqui si tens risc de malaltia a les genives i càries, i t’informi de les mesures preventives a seguir en el cas que tinguis vòmits i reflux.
  • Si pateixes gingivitis o periodontitis (piorrea) abans de l’embaràs, aquesta malaltia s’agreuja durant l’embaràs. És molt important realitzar una higiene bucodental per reduir la quantitat de bactèries i evitar parts prematurs o que el nadó tingui poc pes quan neixi.
  • Una vegada hagi nascut, evita transmetre-li les bactèries de la teva boca: no comparteixis ni les culleres, ni netegis el seu xumet amb la teva saliva, etc.
  • Pots aconseguir que el teu fill o filla tingui una boca sana tota la vida: neteja-li la boca d’ençà que surti la primera dent de llet, després de la lactància o el biberó. Pots fer servir un raspall infantil, una gasa humida, etc. Tanmateix, procura no donar-li dolços amb sucres refinats abans dels 2 anys.

No hi ha cap resposta

Deja una respuesta