Tot i que la relació de parella pot ser font de felicitat i satisfacció, hi ha hàbits que poden tensar i enrarir l’ambient a casa. Si a això hi afegim una comunicació ineficaç, es complica la possibilitat de solucionar els problemes i es crea un cercle viciós de males cares, tensió i malestar. De fet, una de cada tres parelles se separa.

En general, als éssers humans ens agrada experimentar plaer i evitar el dolor i seria esperable que en la relació de parella també fos així. Però les estadístiques i la realitat ens indiquen que moltes relacions de parella estan habitualment envoltades de dolor.

De vegades, resulta difícil discernir si els problemes psicològics que pugui tenir una persona o una parella són la causa de disfuncions sexuals, o si són aquestes disfuncions les que han provocat els problemes personals o de relació amb la parella. Moltes vegades el problema sexual (inapetència sexual, disfunció erèctil, ejaculació precoç, vaginisme) és conseqüència directa dels problemes de relació d’una parella.

Una de les solucions és acabar la relació, però de vegades, anar a un/a especialista pot oferir tècniques per gestionar millor les nostres emocions i situacions en parella, sempre que hi hagi la voluntat per ambdues parts de voler que aquesta relació funcioni.